21 maart 2024

De repetitie start tot aan het optreden van 20 april om half acht. De opkomst vanavond is prima. Op 20 april is het evenement Vrienden van Almelo Live. Het wordt een leuke middag.
Na een paar toonladders te hebben gezongen, zijn we genoeg opgewarmd om te beginnen.
Frits’ trui gaat uit, nu al warm van al die energieke vrouwen, zegt hij. Dat snappen wij heel goed en de avond is nog maar net begonnen. Jos, theatermaker en regisseur van Vrienden van Almelo Live is ook gearriveerd. Hij helpt ons om wat vrijer op het podium te bewegen.

We starten met Can you feel it, een lekker vlot nummer, maar de ‘whoa’ wordt nog even bijgeschaafd.
Frits vraagt aan Jos of hij onze Fix You al heeft gehoord. Dat heeft Jos nog niet, dus daar gaan we. Het is een van onze lievelingsnummers. Jos ziet dat ook terugkomen in onze beleving tijdens het zingen van het nummer.
Het is nu even de beurt aan Jos voor een oefening met ons. We staan opgesteld in twee rijen. De eerste rij draait zich om naar de achterbuurvrouw. We moeten elkaar 1 minuut aankijken in absolute stilte. In het begin is het natuurlijk onwennig, maar gaandeweg went het en is het muisstil.
Daarna schuift de eerste rij we vier plaatsen op zodat iedereen tegenover een andere ‘stem’ staat.
We zingen een nummer en om je heen hoor je heel direct de meerstemmigheid. Wat een leuke oefening.

Jos blijft daarna nog even om te observeren en voor hij vertrekt deelt hij zijn conclusie. Hij heeft mooie dingen gezien en komt nog eens graag terug.
We nemen de rest van de avond de setlijst door met af en toe een kwinkslag van Frits, zoals ‘als je er niet bij kunt, kun je op je stoel gaan staan.’
Wie er wel heel goed bij kan is Jeannette. Zij wordt naar voren gehaald om een stukje voor te zingen. En wat doet ze dat goed, zuiver en strak op de noot. Ze krijgt spontaan applaus.

En zo gaan we alweer naar het laatste nummer, de uitsmijter Baby, What You Want Me To Do.
Het was weer een leerzame avond.

Fijn weekend en tot volgende week.

Terug naar overzicht