Blogs

Langzaam loopt de  Driehoek vol zangeressen. Bij de kassa voor koffiemunten staan drie aspirant leden. Vorige week waren zij voor het eerst
om te luisteren en kijken of ons koor bij hen past.  Zo werkt dat, 3 weken komen luisteren en als je bij ons wilt blijven, volgt een stemtest om
te horen bij welke groep de stem past. We hebben 4 keuzes, Sopranen, Mezzo’s , 1e Alten en 2e Alten.
De nieuwe dames bij de koffiekassa vragen om 5 munten, er wordt gevraagd of ze dus blijven. Volmondig zeggen ze ja, ons koor zit in de lift!

Jorn neemt “Fix You” met ons door voor de nodige verbeteringen. Groep voor groep en dan hoor je toch verschil na het opnieuw oefenen.
Velen moeten het van muzikaal gehoor hebben, omdat niet iedereen noten kan lezen. Daarom zijn de inzing-versies zo fijn op de website.
Iedere stem kan daar geoefend, gedownload of geluisterd worden op de eigen stem en tekst.

In de pauze wordt door 2 leden, die jarig zijn geweest, Irma en Christine getrakteerd. Lekker koffie met iets erbij …
Er is ook een stemtest en we krijgen er een nieuwe sopraan bij. Femke gaat de sopranen versterken, dit is erg fijn voor deze groep.
Na de pauze wordt voor jarigen gezongen, voor nieuwe leden is dit natuurlijk de 1e keer, maar ze zingen luid mee.
De jarigen kiezen een nummer en daarna nemen we “even” Kerstnummer door,  “Joy to the world” en “Silent Night”.
Wel merken we dat de “Kerstsfeer” er nog niet helemaal in zit, maar ja wat wil je, het is half oktober.
We hebben een Kerstrepertoire en dit jaar worden er geen nieuwe kerstliedjes meer aangeleerd, vorig jaar vier nieuwe en bijna geen optredens gehad,
dus nu even niet. Die van vorig jaar flink opfrissen! De “Kerststemming” komt straks vanzelf.

Als we naar huis gaan, horen we dat er nog 2 stemtesten worden afgenomen. Wij gaan naar huis en weten niet wat hier uit komt.
Maar vanmorgen via de app: Bij de mezzo’s wordt dit Nel, bij de 2e alten Rian. Welkom Femke, Nel en Rian bij het Zwingkoor !

Voor volgende week heeft Jorn doorgegeven wat we in ieder geval gaan doornemen voor Kerst.
Beide versies van “Merry Christmas Everyone”. Ook waar nog aan geknutseld gaat worden in het repertoire, fijn dit voor donderdag te weten.

We blijven maar groeien. Tini opent de repetitie en laat weten dat er vanavond vier nieuwe adspirant koorleden aanwezig zijn. En mogelijk volgt vanavond ook net als vorige week, uitbreiding want na drie repetities doet Ilona in de pauze een stemtest. Ook kondigt Tini een optreden aan op 28 november in de Klokkenbelt en vraagt ons dat al te noteren in de agenda.
Dan kunnen we van start. Jorn is verkouden en moet zijn stem wat ontzien, om die reden gebruikt hij de audio-opnames in plaats van zelf te spelen en te zingen.

Na de opwarming met of zonder Lax Vox, beginnen we met I’ll be waiting. Stap voor stap en groep voor groep gaan we de partituur door. Dat neemt natuurlijk veel tijd in beslag, maar is wel heel fijn want zo beklijft het beter.
Tot aan de pauze gaan we ermee bezig. In de pauze is er, zoals al aangekondigd, een stemtest. We zijn benieuwd.
Ondertussen in de pauzeruimte trakteert Sandra voor haar verjaardag op overheerlijke truffelbonbons, door haarzelf gemaakt. Niet te geloven dat die zelf gemaakt zijn. Iedereen smult ervan en het recept wordt links en rechts al opgevraagd.

Dan komen Jorn, Tini en Vera met Ilona uit de repetitieruimte. En ja hoor! We hebben een sopraan erbij, er klinkt applaus. Welkom Ilona!
Na de pauze wordt natuurlijk eerst het ‘Lang zal ze leven’ gezongen voor Sandra, die hier een beetje verbaasd op reageert, maar leuk vindt ze het wel. En ze mag een verzoeknummer kiezen. Het wordt Country Roads of nee, Can’t Help Falling in Love. Tja, dan maar beide nummers. Country Roads is een tijd niet gezongen, dus sommigen, die de tekst niet bij zich hebben, moeten diep graven in hun geheugen.
Na deze vrolijke intermezzo gaan we verder met Rolling In The Deep. Zo gaan we naar het eind van de repetitie.

Vanaf volgende week gaan we beginnen met het kerstrepertoire. De tijd is hard nodig om goed beslagen ten ijs te komen op het kerstkorenfestival 15 december in de stad. Voor de nieuwe leden flink werk aan de winkel, maar we gaan er met z’n allen voor.

Voor nu: fijn weekend en tot volgende week!

Het nieuwe koorseizoen is nog maar een paar weken gaande en het is verbazingwekkend hoeveel belangstelling er is van vrouwen die geïnteresseerd zijn en komen kijken, luisteren en meezingen bij onze repetitie. Vorige week was er een stemtest en konden we mezzo Elise verwelkomen. Vandaag zijn er weer twee stemtesten dus hopen we ook weer op een positief resultaat. En er zijn ook nog nieuwe belangstellenden die een paar repetities wel eens willen meemaken.

Ons optreden bij Vrienden van Almelo Live heeft indruk gemaakt, want we horen van een paar aspirant koorleden dat ze ons daar gehoord hebben en dat het hun enthousiast gemaakt heeft. Zo leuk om te horen en dan hebben ze nog niet eens de sfeer binnen de groep meegemaakt van een repetitie. Het is een heel fijn koor, met een enorme saamhorigheid, we steunen elkaar in moeilijke momenten, maar hebben ook plezier samen. En last but nog least hebben we natuurlijk een leuke, jonge toffe dirigent, Jorn!

Maar goed, na de lichamelijke en stemopwarming beginnen we aan het nieuwe nummer Rolling In The Deep van Adele. Deze blogschrijfster was er vorige week niet bij toen er een begin gemaakt is aan dit nummer, maar wow! Wat er nu al staat na twee repetities, dat valt niet tegen. Jorn heeft er weer een mooi arrangement van gemaakt. Die meerstemmigheid maakt het nummer af. Iedereen vindt het leuk om het te zingen, volgens Jorn hebben we allemaal een grote glimlach op ons gezicht. Het geeft ook energie, dit nummer.

Tot aan de pauze gaan we ermee bezig. Dan worden we uit de zaal ‘gejaagd’, want er zijn twee stemtesten te houden en dat kost natuurlijk tijd.
Na een kwartiertje komen de kandidaten, Jorn en twee bestuursleden in de pauzeruimte en laten ons weten dat we Sandra en Petra kunnen verwelkomen als nieuwe koorleden. Zij zullen de 1e alten gaan versterken. Er klinkt applaus.

Na de pauze is er een mededeling van Tini. 15 December is er weer een kerstkorenfestival in de stad en daar doen we aan mee. Ook zal volgend jaar weer een Vrienden van Almelo Live zijn en uiteraard zijn wij dan ook weer van de partij, dus we noteren ook 17 mei 2025 in onze agenda!

Jorn neemt het weer over en vraagt ons het tweede nieuwe nummer I’ll Be Waiting van Cian Ducrot tevoorschijn te halen. Hiervan oefenen we alleen nog maar het refrein. Volgende week meer.
De rest van de repetities zingen we wat nummers uit ons repertoire. Dat is natuurlijk ook leuk voor de nieuwe en potentieel nieuwe leden. Zo doen we Shosholoza, inclusief choreografie. Als we zingen ‘dig, dig, diggin’ in the sun’ doen we alsof we zand staan te scheppen. Dat zorgt altijd voor glimlach op ons gezicht.
En dan zit de repetitie er alweer op. De avond is omgevlogen.
Fijn weekend allen!

Scroll naar boven