28 september 2023

Vanavond is de laatste stemgroep aan de beurt voor een halfuurtje extra oefenen. Het zijn de sopranen die de serie afsluiten. In dat halfuurtje wordt ieders bereik beoordeeld en daarmee samenhangend of je nog steeds tot je stemgroep behoort.
We krijgen goede feedback van Jorn en de conclusie is, we zitten allemaal nog op de juiste plek. Heel erg fijn!

Vanavond staat ook het kerstrepertoire op het programma. De tijd vliegt, voor je het weet is het kerst en we willen ons natuurlijk goed presenteren bij de kerstoptredens. Daarom moeten we flink ‘aan de bak’ aangezien we ook een paar nieuwe nummers gaan instuderen, zoals o.a. het prachtige That’s Christmas To Me.

Vorige week zijn we daarmee gestart en vanavond gaan we verder. We hebben er allemaal zin in en hoewel er nog flink geoefend moet worden, is het begin veelbelovend.
Tijdens de pauze is er een verjaardagstraktatie van Christine. Lekker hoor! Na de pauze zingen we voor haar uiteraard het Lang Zal Ze Leven.

Jorn geeft aan dat hij wil weten in hoeverre de kerstnummers Entre Le Boeuf en Christmas Was A Friend Of My er nog in zitten. Het eerste lied gaat goed, die kunnen we sowieso in het repertoire houden. Maar dan, het andere nummer is om te beginnen een héél lang nummer en niet het gemakkelijkste. Maar, we beginnen vol enthousiasme en overgave te zingen totdat we op een punt aankomen waarop de zangpartijen heel erg door elkaar heen gaan. Het wordt een chaos! Iedereen zingt stoïcijns door terwijl we allemaal weten en horen dat het nergens meer op lijkt. Hilarisch. Jorn speelt ook gewoon door, maar ligt wel dubbel van het lachen, net als wij trouwens. Resultaat: dit nummer gaat in de ban!

‘Genoeg kerstnummers voor vanavond, we gaan (andere) leuke liedjes zingen’, zegt Jorn. Natuurlijk kiest de jarige een verzoeknummer aan en dat wordt Something Inside So Strong. Ook prachtig, daar kun je zo mooi je gevoel inleggen. Iedereen heeft wel een keer iets meegemaakt waarin je gevoel voor rechtvaardigheid geweld werd aangedaan. Dan is dit nummer,van oorsprong een strijdlied, uitermate geschikt waaruit je kracht en troost kunt halen.

Uiteindelijk eindigen we dan met Something In The Water. Daar komt alle energie vrij. Het is lekker vlot en s(z)wingt enorm. Je ziet ook iedereen genieten. Een mooie afsluiting van de avond.
Tot volgende week!

Terug naar overzicht