4 april 2024

Het is alweer 4 april. We koersen al mooi af op 20 april.
Het gaat goed met de voorbereiding. De nieuwe nummers zitten er al aardig in. Vanaf nu zijn het de puntjes op de i. Frits is niet meer zo über kritisch. We krijgen zelfs complimentjes, maar hij blijft fanatiek om ons goed te instrueren en te dirigeren. Dat leidt ertoe dat eerst de mezzo’s worden uitgenodigd achter hem te gaan staan en hun partij te zingen. Vervolgens komen de sopranen erbij, die staan pal voor hem en als laatste alle alten erbij. Zo wennen we alvast om dicht bij elkaar te staan én elkaar goed te horen.







Er wordt hard gewerkt. Na de pauze zingen we de hele setlijst door. Op een paar stops na met kleine correcties wordt die achterelkaar door gezongen.

Zover zijn we nog niet eerder gekomen. Het voelt goed en het klinkt ook mooi. We zien 20 april met vertrouwen tegemoet. Het wordt een mooi optreden met nog een saxofonist en een gitariste die ook een cajon (drumkist) bespeelt. We zijn zelf ook heel benieuwd hoe dat samenklinkt, want dat is nog niet geoefend. Hier komen we zaterdag 13 april voor bij elkaar.

Nog een paar weken geduld en dan presenteren we ons met Frits die ons naar hier heeft begeleid. Maar ook Jorn haakt aan, zijn avontuur samen met Willemijn in het Caraïbisch gebied zit er dan op. De tijd voor het Zwingkoor breekt weer aan.

Voor nu, fijn weekend!

Terug naar overzicht